Télen a nyárban Hvaron!

Smile face :)
2011.01.11.(péntek) Hvar

Kedveseim! Annyi mindent mesélhetnék. Nem is tudom hol kezdjem. Bepillantás életem apró örömeibe. Olyan szívesen osztom meg veletek azt a sok csodát ami velem történik. Olvassátok, hallgassátok, képzeljétek el.
Dovje-ben voltun! Szlovéniában az alpok szívében, a Triglav lábánál. Percsi Andris barátom is velem tartott, hogy együtt kedvteljünk a téli hegyi sportoknak. Glettelés, betonozás, falfestés és a sok fizikai munka mellett jutott időnk a helyi csúcsokon csavarogni. Felmásztunk a Karaván hegység csúcsára, még ha néhol combig szakadtunk  a hóba akkor is. Síeltünk és forralt bort szürcsöltünk Kranjska Gora pályáinak lábánál. Mojstrana-ban pedig a kedvenc báromban cappucinoztunk. Sőt! Hegyi házban is aludtunk. Köszönjük a jó Istennek a sok szép ajándékot.   
Visszatértem szeretett szigetemre, ahol a lelkem mindig megnyugszik.
Február 11., 22 fok, tükör sima tenger, szikrázó nap. A maestral, a bora és a jugo is alszanak. Nyoma sincsen rossz időnek. Szuper! Ideális idő a meztelenkedésre. Ruha le, tengerbe. A víz centikkel hidegebb mint azt gondoltam. De még így is minden nap megmártózom.
Andrisok  a hegyen
Itt vannak velem kedves fehérvári barátaim is, Fidi Gabi és Laci. Sokat segítenek a falusi mezőgazdasági munkákban. Szőlő metszés és kapálás a hegyen, oliva fa metszés, citrom szedés. Helyi emberek akár a szorgos hangyák. Folyton kint dolgoznak a szabad levegőn. Nem csodálom, hogy sokan megélik a 100 éves kort. Friss levegő, mozgás egész nap.
Ófalusi kertünkben kőkerítéseket építünk. Pontosabban a kertet teraszosítjuk. A kőfalnak erősnek kell lennie hiszen néha több tonnányi földet kell tartson. Lassan a farmot is el lehet kezdeni, épül a disznó ól és a tyúkok alvó helye is. Lett egy macskám (Ahogy Adrien fogalmazná).
Ebédre általában grillezünk. Halat, egész disznó combot, házi kolbászt, kalamárit. Gulyás levest, bablevest és alma levest is készítettem mostanság első fogaásnak.
Szabadidőmet milliónyi bolondériámmal verem el. Jógázom naphosszat, gitározom, írok, mászom, úszom, olvasok, kockázunk a srácokkal, köveket csiszolok. Nincs unalom egy percig sem. Drága Fannikám már csak te hiányzol.
Arcom kicsit Kossuth, néha Rumcájsz, van mikor egy kicsit Sámson de még egy hamis indiai Swaminak is elmegy néha. Nemsokára viszont már a rőtszakáll nevet is felvehetem.
Aloe Vera, közvetlenül az ajtóm előtt
Hozzászoktam a falusi munkákhoz. Megerősödtem, testileg és lelkileg is, kezem cserzett, arcom nap barnított, szívem törhetetlen.
Esténként Tv sorozat szerűen nézzük végig a színpompás naplementéket. Csak mint a Kéköböl, konzervgyár utcai suhancai. Sokszor azon jár az eszem, hogy én sem vagyok különb Steinbeck Mackjénél. Életem így csodás.
Vacsora után tűzet gyújtok a kandallóban és jazzt hallgatok.  Indián füstöt eregetek a levegőbe és iszom egy pohár bort. De néha kielégítő egy rooibos vagy egy jázmin tea is. Füstölőt és gyertyát is gyújtok. Levendula olajat párologtatok és kandulje olajjal maszírozom magam.
Azt hiszem most nekiállok festeni. Foly. Köv.


Vílágító fény a fejem felett


Mediterrán tereprendezés

Kőkerítés építés

Fidi kidőlt a sok fizikai munkától :)

Bacon és egész malacka combja

Épül a farm. Jöhetnek a röfik.

Csókolom!

Comments

Popular posts from this blog

Deep Water Solo trip on Hvar island.

Ó te drága szőlő... Istenem, áld meg a parasztokat!

Kőkorszaki szaki