Jelentés a szigetről.


2012. április 14. (szombat)

Este van már. Miró hangosan zenét hallgat. Vanessa May és a magyar női hegedű trió a Princess szól, üvöltve. Korábban megittunk egy pohár bort és most igen jó a kedvünk. Pedig tényleg csak egy pohár volt. Megkóstoltuk a tavalyi sajátot ami tavaly szeptember óta eddig kóstolatlanul ált barrique hordóban.
Igen! Ez az, mondtuk egyszerre. Minden elfogultság nélkül, érzem benne még a veríték cseppjeimet is amik a tőkék tövéhez hullottak kapálás közben. De nagyon megérte. Saját borom, első próba és minden kétséget felülmúlóan első osztályú, minőségi vörös. Ez az, ez az…. Mondogattam. Nem győzök betelni. Élvezem a sikert nagyon.
Reggel kávézni és vásárolni voltuk, lusta áprilisi szokás szerint. Örülök mikor Miró lusta, ilyenkor én is többet lazíthatok. Úgy látszik jó kávépartnernek tart, mindig hív, hogy menjek vele. Végre tanítgat horvátul is picit. Változik az öreg, mint púpos gyermek a prés alatt. Azt hiszem teljesen befogadott. Nem utolsó sorban, az hiszem nagy munka lenne nélkülöznie a segítségemet. Persze nem ugrálok, örülök, hogy itt lehetek. Szorgosan dolgozom és Ő becsüli a munkámat.
Egész nap esett, valószínűleg még néhány napig esni is fog. Engem nem zavart, esernyővel a kezemben gyűjtögettem a spárgát az erdőben, lefele menet a bázisra.
Ebédre bableves volt spárgával. Majd szieszta.
S aztán egy kis játék a különféle ragasztóanyagokkal. Egy kis anyag ide, egy kis anyag oda. Itt még mindig befolyik az esővíz. Ott még egy picit szivárog. A víz mindig megtalálja az útját. Aki sziklába vési a házát, legyen türelmes. Pont.
Belga fiatal pár érkezett a bázisra, délután. Gyors Check in és mindenki ment a maga dolgára.
A kert rendben van, a növények imádják a langyos áprilisi zivatarokat. Ültettem még mentát, nyáron kaszálni lehet majd. Azt hiszem szenvedélyemé vált a kertészkedés, igaz jobb mintha a szerencsejáték vált volna azzá.
Zsolti tollából ma már olvastam. - Imádlak olvasni, jó vagy barátom. Remélem hamarosan találkozunk. - De még néhány oldal Jack Kerouac-tól is felfalok vacsorára.
(Kitti! Leveleid Angliából ösztönzőleg hatnak rám. Tudom, és köszönöm, hogy olvasol! Sajnos a kalács még várat magára.J)
Csók mindenkinek, éljenek sokáig a sirályok!
Másfél éve


Fél éve
És most, csak hal nélkül. :)

Comments

Popular posts from this blog

Deep Water Solo trip on Hvar island.

Ó te drága szőlő... Istenem, áld meg a parasztokat!

Kőkorszaki szaki