Levél a sehol szigetekről...


2012. április 20. Rendszert csináltunk a kávézásból, csak délután dolgozunk.

Csontjaim hálásak a fél napos munkáért. Nem is baj, hogy rendszert csináltunk a kávézásból.
Reggelente Jelsa-ban indítunk, majd ebéd főzőcske egy kis szieszta és aztán jöhet a munka.
Munka közben nem lazsálunk, aktívan ütjük a vasat is. Munka menet felgyorsult, de a mű így is precízen halad tovább. Valahogy úgy képzelem el a házépítést mint ha egy óriási szobrot készítenék. Az oszlopok akár lehetnek a polip lábai, hisz van belőlük bőven. Úgy érzem, kitanultam minden mesterséget ami építkezésnél szükséges. Persze mindig van mit pontosítani. Konvexek meg konkávok, Pitagoras meg miegymás. Matek leckéknek sosincs végük. A reál tantárgyak nem voltak az erősségeim, a humán tárgyakból mindig jobb voltam, valószínűleg a romantika miatt. (Girls help wanted in Cliffbase)
Na de nézzük! Készen van a másodi emelet tetején fekvő közel 18 négyzetméteres napozó terasz. A kerítése akár egy vár bástyája. Már csak egy régi ágyú hiányzik róla. Nevettünk is Miróval, hogy az ellenségesen közeledő hajókat lehetne lőni vele egy esetleges háború során. Micsoda bolondság! Inkább néhány puccérkodó balerina illik jobban a képbe.
Néhány ajtó és ablak rács is ecset alá került és még a tetőre is raktunk köveket. Na meg a szokásos, egy kis glue ide egy kis concret oda, amoda pedig két oszlop.
Időjárás nagyon változó. Hol süt a nap mint a pék, hol pedig zuhatag. Jégeső és vihar is volt, erős széllel. Nem lennék most vitorlással a tengeren. Vagyis dehogynem! Hiszen:
A szelek suttogó szava, halkan kérdezi hova?
Nap válaszol helyettem, madarak hangja a fejemben. Satöbbi, satöbbi…
Sajnos a zöldség csemeték megtizedelődtek. Anyaföldünk nem tud mindegyikkel foglalkozni, mert sok a dolga a globalizáció miatt. Na meg úgy is polust vált, sok mindent át kell változtatnia, hogy újra paradicsomi állapot lehessen a földön. Különben csodaszép a változás is. Látjátok?
Úgy döntöttem ma lent alszom a bázison, hogy álmomban is a természetben barangoljak és, hogy reggel a dagály apály mozgással járó víz kuttyogására ébredhessek. Sirályok rikácsolását is akarom, de azt majd csak a kávé mellé.
Vidimo se. Idem tamo Suplja Stina. Idem u krevet. Varázs füstje messze száll, messze száll… Éji bogár, merre jár, merre jár?
Jó éjszakát!

Comments

Popular posts from this blog

Deep Water Solo trip on Hvar island.

Ó te drága szőlő... Istenem, áld meg a parasztokat!

Kőkorszaki szaki