Kulinárai és csillagos égbolt minden nap...
lakosztályom bejárata |
No, nézzük csak mi történt ma.
Egész jól hozzászoktam a korai keléshez. 7-kor ébredtem, bár az igazság az, hogy 8-ig csak henyéltem. Október másodika van és egy szál pólóban flangálok az udvaron. Ép csak kidugta fejét a horizonton a napocska de már 22 fok van. Tetszik, hogy ilyen kellemes a hőmérséklet. Nem szeretem a hideget. Édesanyám után, egyenes ágon fagyosszent vagyok. Otthon mindig kinevettek, hogy a kabát alá három pulcsit veszek. Bár azt senki nem vette számításba, hogy én nem kocsival járok, még a legzordabb hóesésben is biciklivel.
Reggelinket ma a szikláknál szervírozták a sellők. Távolból szirének hangja hallatszott. A lágy tengeri szellő… Stop. Még a végén mesét írok, habbal. Szóval, háromféle sajtot, juhtúrót, kétféle felvágottat, mustárral, majonézzel, magvas kenyérrel reggeliztünk. Egy kávét is megengedtünk magunknak utána.
utca front |
Még egy szituációs játékot is játszottunk. Én voltam a főnök, Ő pedig a vendég aki most érkezett. A legmakacsabb vendég stílust választotta. Belépett a privát övezetbe és levegőnek nézve engem, se szó se beszéd elindult a sziklák felé. Megkérdeztem volt e foglalása. Vagy netán én hívtam meg villás reggelire csak már elfelejtettem? Elmondtam neki a szabályokat, amiket nem volt hajlandó elfogadni. Szóltam, kívül tágasabb. Megdicsért, amiért elhajtottam, jót nevettünk. Általában itt a vendégek olyanok mint a birkák, csak éppen nem bégetnek. Mennek a saját fejük után és nem képesek felfogni, hogy ez egy privát terület, ahova csak bizonyos szabályok betartásával léphetnek.Kis idő múlva egyedül hagyott. Had szokja a paraszt a szántást alapon. Míg Ő vendégeket fuvarozott ide oda átvettem a Cliffbase irányítását. Bevallom, egy kicsit élveztem, hogy én vagyok ennek a pompás helynek a feje. Jöttek a vendégek, számlát írtam, beszélgettem, belépő díjakat szedtem és szállásokat intéztem nekik. Később felmostam és rendet raktam a teraszon. Elhordtam a gazkupacot amit a ház mellé halmoztunk fel, majd nekiálltam főzni. Bazsalikomot szedtem a teraszról, apróra vágtam négy gerezd fokhagymával együtt. Só, bors, oliva olaj, paradicsom szósz, fokhagymás-bazsalikom, egy serpenyőben összeforraltam az ízeket. A papardelle-t már korábban feltettem főni, mire kész az öntet a tészta is jó legyen. Miro szerencséjére éppen akkor érkezett vissza mikor tálaltam az ebédet. Sajtot is reszeltünk a tészta tetejére.
gránát almafa a házunk előtt |
Szieszta után úsztam egy kicsit, majd napoztam. Délutáni programként tetőt szigeteltünk és folytattuk a ház melletti fürdő és toalett alapjának kialakítását. 17:30-kor befejeztünk minden munkát.
Úgy látszik a vendégeskedés itt bevett szokás. Vacsorára voltunk hivatalosak Miro egyik jó barátjához. Nyári konyha avatóra, vagy mifene. Bármilyen indokot ki tudnak találni, hogy csapjanak egy kis BBQ-t a helyi naplopók. Steak-et kaptunk vargányás gnocchi-val és salátával. Ízlelő bimbóim csaknem széthasadtak örömükben. Csodás itt az élet. Í-re a pont már csak a battai mászó társaim, barátaim telefonhívása volt. Szívemet melengették, ahogy egymásnak adták át a telefont, hogy mindenki beszéljen velem. Ezúttal is, köszönöm, hogy vagytok nekem.
Hazabattyogtam, s még egy kicsit csodáltam a mai különösen csillagos eget. Hulló csillagot is láttam, kívántam is. Még a herkules csillagkép is tisztán látszik, nem beszélve a tejút éles kontrasztjairól. Kitekertem az izzót és azt hiszem elaludtam.
a ház hátulról |
Comments
a kép amelyik a ház hátulról van .
Post a Comment